Freitag, 28. Oktober 2011

Gesunde Dark Chocolate Chip Cookies

A cup of ice cold milk and freshly baked chocolate chip cookies is rarely, if ever, considered a healthy dessert or snack. According to most nutritional authorities, it’s a guilty pleasure at best. The recipe I’ll share with you today defies the conventional view of cookies and milk. If eaten in moderation, it can actually support healthier blood sugar and lipid levels and possibly even discourage obesity – when used in the context of a low carbohydrate diet. Did I mention that it’s also all natural and gluten free?

The biggest difference between my chocolate chip cookie recipe and others is that I use almond flour instead of wheat flour and grass fed butter instead of conventional butter or shortening. Butter derived from grass fed and pasture raised cows is demonstrably different than ordinary butter. The grass fed variety tends to have higher levels of desirable antioxidants and fatty acids including conjugated linoleic acid (CLA) and polyunsaturated omega 3s. The latest research about almonds reveals that regular consumption tends to improve both short term and long term blood sugar levels. Rounding out the primary ingredients in the recipe: a) Vanilla isn’t just a flavoring agent. Natural vanilla extracts possess potent antioxidant activity. b) Eating a daily serving of omega-3 enriched eggs has been shown to improve cardioprotective lipoprotein concentrations (higher ApoA1 and lower ApoB/ApoA1 ratio). c) A recent review from the Harvard School of Public Health explains that non-alkaline cocoa is a valuable food in the fight against diabetes and heart disease. According to the authors of the review, “FRC (flavonoid-rich cocoa) consumption significantly improves blood pressure, insulin resistance, lipid profile, and FMD (flow-mediated vascular dilation”.

Gesunde Fellow Dark Chocolate Chip Cookies

1 1 / 2 Tassen Mandelmehl
3 Unzen Gras gefüttert Butter
2 Unzen dunklen Schokoladenstückchen
1 / 4 cup Erythrit
1 großes, organisch, Omega-3-Ei
1 EL Bio-Vanille-Extrakt
1 / 4 tsp Backpulver und Salz
10 Tropfen flüssigen Stevia

Nährstoffgehalt (pro Cookie): Kalorien: 165. Eiweiß: 4 g. Fett: 15 g. Fiber: 2 Gramm. "Net" Kohlenhydrate: 3 Gramm. Zwölf Cookies pro Charge.

Anfahrt: Den Backofen auf 350 °. Sieben Sie das Mandelmehl in eine große Schüssel. Streuen Sie das Backpulver und Salz in die Mandel-Mehl und gut mischen. In einer separaten Schüssel die Butter schmelzen dann die Erythrit, flüssigen Stevia und Vanille. Whisk zusammen die Butter-Mischung bis zur vollständigen eingearbeitet. Riss einer Raumtemperatur Ei in die feuchten Zutaten geben und gut mischen. Als nächstes fügen Sie die Schokolade-Chips und feuchten Zutaten in die Schüssel mit dem Mandel-Mehl. Falten Sie den Teig zusammen, um eine gleichmäßige Verteilung der Chips zu gewährleisten. Backblech mit Backpapier auslegen. Verwenden Sie einen Esslöffel aushöhlen relativ gleichmäßige Portionen Teig. Flatten jedem Cookie, so dass es erreicht einen Durchmesser von ca. 2 cm Durchmesser. Backen Sie für ungefähr 12 Minuten. Entfernen Sie die Cookies aus dem Ofen nehmen und abkühlen lassen. Während der Abkühlung der Cookies werden aus einem sehr weichen Textur auf eine chewier, feste Konsistenz zu verwandeln. Genießen Sie bei einem kühlen Glas Milch. Meine Wahl? Ungesüßt, Vanille Mandelmilch. Delicious!

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